«Το Ποτάμι θα ψηφίσει χωρίς αστερίσκους τη συμφωνία της κυβέρνησης»

«Το Ποτάμι θα ψηφίσει χωρίς αστερίσκους την συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους μας όταν αυτή έρθει προς ψήφιση στη Βουλή» δήλωσε σήμερ...



«Το Ποτάμι θα ψηφίσει χωρίς αστερίσκους την συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους μας όταν αυτή έρθει προς ψήφιση στη Βουλή» δήλωσε σήμερα από την Κίσσαμο Χανίων ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για συνεργασία του Ποταμιού με άλλα κόμματα σε περίπτωση εκλογών. Τόνισε ότι για τη σημερινή κατάσταση της χώρας μεγάλη ευθύνη φέρνουν και τα κόμματα που μέχρι πρόσφατα κυβερνούσαν τη χώρα, ενώ υποστήριξε ότι χρέος του πρωθυπουργού είναι να ελέγξει τις διάφορες ομάδες και τις συνιστώσες στο κόμμα του.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα έχουν ειπωθεί για συνεργασία του Ποταμιού με άλλα κόμματα σε περίπτωση εκλογών δήλωσε: «Κατανοώ την αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει στην ίδια κατηγορία το Ποτάμι με τα άλλα κόμματα και να θεωρήσει ότι ο αντίπαλος του είναι ένας. Αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Το Ποτάμι δημιουργήθηκε για να συγκρουστεί με το παλιό. Κάθε μορφή του παλιού.

Το Ποτάμι είναι κόντρα στον κομματισμό, στο ρουσφέτι, στην αναξιοκρατία και σε όλα αυτά που συνεχίζονται σήμερα και επί ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε λοιπόν ξεκάθαροι ότι στις επόμενες εκλογές εμείς θα κατεβούμε μαζί με όλους τους απογοητευμένους από τη σημερινή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, άλλα όχι σε συνεργασία με άλλα κόμματα».


Και πρόσθεσε: «Η ευθύνη του παλιού συστήματος για την κατάσταση της χώρας είναι τεράστια. Το ότι κάθε μέρα μιλάμε για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε την ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων.Τα χάλια μας έχουν την υπογραφή και των προηγούμενων πρωθυπουργών. Το Ποτάμι ως νέο κίνημα της χώρας δεν έχει σκοπό να συνεργαστεί με το παλιό.

Είτε στη μορφή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είτε στην μορφή των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, απαντώντας σε ερώτηση για τη θέση που θα πάρει το κόμμα του σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή κείμενο συμφωνίας με τους εταίρους μας, δήλωσε:

«Είμαστε απόλυτοι. Μπορεί τα άλλα κόμματα και κάποιοι πολιτικοί να παζαρεύουν και να συζητούν, αλλά εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι αυτή τη συμφωνία θα την ψηφίσομε. Αν ο κ Τσίπρας και οι εταίροι μας συμφωνήσουν σε ένα κείμενο, το Ποτάμι αυτήν την συμφωνία την ψηφίζει χωρίς αστερίσκους. Και αυτή είναι η υπεύθυνη στάση ενός κόμματος που θέλει να ενισχύσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Ωστόσο ο κ. Θεοδωράκης εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το αν την επομένη ημέρα της συμφωνίας η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να προωθήσει τις μεγάλες αλλαγές που -όπως είπε- έχει ανάγκη ο τόπος: «Βεβαίως, υπάρχει το εξής πρόβλημα. Μπορεί να τα βγάλει πέρα αυτή η κυβέρνηση την επόμενη μέρα από μία συμφωνία; Μπορεί να προωθήσει τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος; Εδώ πραγματικά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Πιστεύομε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει την ικανότητα να συνεχίσει μια ευρωπαϊκή πορεία. Πιστεύω ότι κάθε μέρα θα έχουμε πισωγυρίσματα.

Εδώ είναι μια μεγάλη ευθύνη, λοιπόν, των φιλοευρωπαϊστών του ΣΥΡΙΖΑ όσοι είναι, για να συγκρουστούν και με τους λαϊκιστές και με τους ιδεοληπτικούς και να βοηθήσουν τη χώρα σε ένα πλατύτερο μέτωπο για την ευρωπαϊκή ανασύνταξη και την ανάπτυξη. Εμείς στο Ποτάμι είμαστε ταγμένοι υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. To χρέος του κ Τσίπρα είναι να ελέγξει τις διάφορες ομάδες και τις διάφορες συνιστώσες στο κόμμα του. Και νομίζω ότι ένας ηγέτης κρίνεται κυρίως από αυτό. Δηλαδή τι τάση μπορεί να επιβάλει στο κόμμα του και αμέσως μετά πόσο αποτελεσματικά θα προωθήσει τις μεγάλες αλλαγές στην κοινωνία;».

Πηγή

COMMENTS

Όνομα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ,3,Αθλητικά,75,Ανέκδοτα,13,Άντρας,9,Αστεία,1,Γυναίκα,12,Διασκέδαση,4,διάφορα,19,Διεθνή,112,ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΡΕΙΡΑ,1,Ελλάδα,283,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,14,Επίκαιρα,128,Επικαιρότητα,38,Επιλεγμένα,70,Επιστήμη,6,ΕΡΓΑΣΙΑ,1,Έρευνα,23,Ζώα,1,Ζώδια,16,ΗΛΕΙΑ,1,Θεσσαλονίκη,1,Καιρός,5,Κοινωνία,47,Κριστιάνο Ρονάλντο,1,Μίνα Αρναούτη,1,Οκονομία,37,Παγκόσμια Ημέρα,1,Παράξενα,173,Περιφέρεια,10,Πιπεράτα,43,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2,Ρεάλ Μαδρίτης,1,ΣΠΟΡ,3,Στοίχημα,1,Σχέσεις,26,Τεχνολογία,105,Τοπικά Νέα,1,Υγεία,57,φοιτητή/φοιτήτρια,1,Χιούμορ,1,Ψυχαγωγία,1,Acura NSX,1,Alessandra Ambrosio,1,Amber Rose,1,Android,1,Angelina Jolie,8,Anna Miller,1,Apple,4,Ashley Benson,1,Aston Martin V12 Vantage S manual,1,Audi R8 V10 Plus,1,Auto-Moto,21,BMW M4 GTS,1,Brad Pitt,8,Britney Spears,1,Celebrity News,115,Champions League,1,Chevrolet Camaro SS 1LE,1,Claudia Romani,1,Desire Cordero,1,Dodge Viper ACR,1,Donald Trump,2,Emmy Awards,1,facebook,14,Feature,3,featured,1,Ford Mustang Shelby GT350R,1,Formula 1,1,Formula E,1,Funny,1,Galaxy Note 7,1,Galaxy Note 7 Smartphones,1,Games,1,Gaming,1,Google,1,Google Pixel,1,Gossip,186,Hillary Clinton,1,Hot girls,72,Hyundai,1,iMessage,1,Instagram,45,IPHONE 7,3,iPhone 7 Samsung,1,Jaguar F-Type SVR,1,Jennifer Aniston,2,Jennifer Lopez,1,Juliana Erno-Pearce,1,Justin Bieber,1,Kanye West,1,Kate Moss,1,Katie Price,1,Kendall Jenner,2,Khloe Kardashian,2,Kim Kardashian,6,Land Rover,1,LIFESTYLE,14,Lindsay Lohan,1,McLaren 570S,1,Media,2,Media & Tv,7,Men,1,Men + Speed,1,Mercedes-AMG GT S,1,Michael Jackson,1,Microsoft,1,News & People,5,Nissan,1,Nissan GT-R,1,Opel-Vauxhall,1,PEOPLE & STYLE,1,Real Madrid,1,Rita Ora,1,Samsung,2,SAMSUNG GALAXY S7,1,Snapchat,1,Sofia Vergara,1,TECH,27,Tinder,1,Top,52,Twitter,1,Verizon,1,Victoria's Secret,2,Viral,12,Volkswagen,1,
ltr
item
dagoto.gr - Ειδήσεις και νέα: «Το Ποτάμι θα ψηφίσει χωρίς αστερίσκους τη συμφωνία της κυβέρνησης»
«Το Ποτάμι θα ψηφίσει χωρίς αστερίσκους τη συμφωνία της κυβέρνησης»
http://www.trelokouneli.gr/wp-content/uploads/2015/05/387077.jpg
dagoto.gr - Ειδήσεις και νέα
http://dagotonews.blogspot.com/2015/05/blog-post_8.html
http://dagotonews.blogspot.com/
http://dagotonews.blogspot.com/
http://dagotonews.blogspot.com/2015/05/blog-post_8.html
true
5302769405539433955
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy